I lager.

Poncho kashmir

1 690 kr


En mångsidig poncho, mjuk och skön av 100% finaste kashmirull från Inre Mongoliet.

Storlek: längd 54 cm, bredd 65 cm

Material: att köpa riktigt fint kvalitetskashmir är en investering. För den finaste kashmiren andvänder man endast ullen från delar av geten där ullfibrerna är som längst. Mindre bra kvalitetsull produceras artificiellt på kashmirgetter som lever i fångenskap och onaturliga förhållande. Den fina ullen från 8 design kommer från getter som vandrar fritt i bergen. 

Tillverkning: det är också skillnad på produktionsmetoder. Ullen från 8 design är vävd för hand av erfarna vävare enligt hundraåriga metoder, medan produktionsmetoderna bakom billigare kashmirkläder är i stora delar automatiserade.

Skötselråd: kashmir plagg kan tendera att noppa vid de områden som utsätts för friktion, vilket är helt normalt. Vi rekommenderar att man gör det till en vana att efter varje tvätt avlägsna eventuella noppor med en ullkam. Nopporna försvinner ju mer man använder sitt kashmirplagg. Kashmirplagg mår bästa av att vädras och man bör undvika att tvätta det för ofta. När du ska tvätta plagget går det bra både med maskintvätt och för hand. Vid maskintvätt använd alltid fintvätt/ullprogrammet och tvätta de aldrig över 30 grader eller centrifugera det. För att skydda plagget så mycket som möjligt är det bäst att använda ett speciellt ulltvättmedel eller tvättmedel för fintvätt samt tvättpåse. Tänk på att aldrig använda sköljmedel. När du ska torka plagget krama ut vattnet försiktigt för hand och låt det plan torka. Vi rekommenderar även att du förvarar dina kashmirplagg liggande.