Armring Be good, återvunnet bombskrot

  • 500 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: ARTICLE22

Armringen berättar historien om en positiv förvandling - från bombskrot till ett modernt smycke. Graveringen inuti ringen är ”ARTICLE22::Peacebomb” och ”dropped + made in Laos”. Runt utsidan är texten "Be good" graverad på ena sidan och texten översatt till laotiska på andra sidan. Kollektionen är ett samarbete med Rebecca Rusch och handstilen är hennes. Rebecca är en amerikansk ultra endurance utövare, författare och entreprenör. Hon är den första kvinna som cyklade den 1 800 km långa Ho Chi Minh trail,  'The blood trail', också med det personliga målet att besöka platsen där hennes fars flygplan kraschade under kriget. Utmaningen mynnade ut i en dokumentär över krigets fasor, en film som belönades med en Emmy.

ARTICLE22 kollektion av smycken är skapade av efterlämnat krigsmaterial i Laos, av hantverkare på plats, och säljs över hela världen. Varje armband bidrar till att bombröja 3 m² mark i Laos. När du köper dessa coola smycken bidrar du alltså till att rensa bort bomberna från landet, ge hantverkare jobb och sprida kunskap om historien. Win-win, när den är som bäst.

Läs mer om historien bakom ARTICLE22.

STORLEK invändig diameter 6,5 cm. För att mäta din egen storlek lägg knogarna på en linjal och mät avståndet mellan pekfingerknogen till lillfingerknogen. Om avståndet mäter 7,5 cm eller mindre passar storleken dig.

MATERIAL återvunnet aluminium från bomber, flygplansdelar och annat krigsmaterial som lämnats i Laos. 

TILLVERKNING handgjord i Laos, för vissa smycken sker slutarbetet i New York.

ÖVRIGT PEACEBOMB AL tål vatten. Armringen kommer i en handvävd bomullspåse tillsammans med ett kort som berättar historien om ARTICLE22.