I lager.

Julklappspaket bambu&handdukar

420 kr

Julpaketet som innehåller servering för det dukade bordet i bambu, och traditionella julhanddukar av återvunna textielier.

  • Två serveringsskålar dia 6 cm och två skålar dia 9 cm.
  • En serveringsbräda höjd 28 cm, bredd ca 16 cm. 
  • En liten kniv längd 13 cm. 
  • Två handdukar text God Jul av återvunna textilier, 50x70 cm.


Bambu

När paret bakom Bambu Home startade sin verksamhet tog de med sig värderingar om närodlat och miljövänligt till den plats som ofta kritiserats för sina tillverkningsmetoder. Nu, flera år senare, kan de tillsammans med sitt lokala team stolt säga att de lyckats utveckla en serie av designade, kvalitativa köksredskap som också är miljövänliga. Företaget Bambu Home har flera arbetsetiska och ekologiska certifieringar och deras motto är ”everything matters”.

Material: vilt växande bambu som inte har gödslats eller besprutats med farliga kemikalier. Gjord av remsor av bambu, hoplimmade med ett vattenbaserat, matgodkänt lim från Europa som ej innehåller formaldehyd. Ytan är behandlad med en naturlig, matsäker olja som också är gjord av certifierade ekologiska ingredienser.

Tillverkning: sker för hand i små familjeägda verkstäder i Kina, i närheten av där bambun växer.


Återvunna textilier

Ägarna till företaget bakom Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna, och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad. Deras mission är att samarbeta med tillverkare, till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

Material: andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnet material.

Tillverkning: sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.