I lager.

Julklappspaket burk&handdukar

315 kr

Ett julpaketet bestående av en unika och användbara burk med lock, handgjord av återanvända brandsläckare. Komplettera med traditionella julhanddukar av återvunna textielier.

  • En burk L dia 8 cm, höjd 16 cm
  • Två handdukar text God Jul av återvunna textilier, 50x70 cm.


Burkar återvunna brandsläckare

I Lena Peters händer blir överblivna brandsläckare designade föremål med riktigt bruksvärde, upcycling i sin allra finaste form! ”Mellan min familj och mitt hushåll, mellan förråd och källare, skapas mina produkter och detta samspel återspeglas i dem. I mitt arbete kombinerar jag nytta med modern design.”

Material: metall i form av återvunna brandsläckare, lock i ek.

Tillverkning: handtillverkat av designern Lena Peters i Bavaria, Tyskland.


Återvunna textilier

Ägarna till företaget bakom Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna, och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad. Deras mission är att samarbeta med tillverkare, till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

Material: andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnet material.

Tillverkning: sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.