Julhandduk röd-vit, återvunna textilier

  • 40 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Recycled by Wille

Klassisk röd-vit randig julhandduk med texten God Jul tillverkad av återvunna textilier. Julhandduken är en klassiker som vi gärna tar fram varje år. Därför är den också en uppskattad present eller julklapp. Och ett litet tips, du kan även använda julhandduken som en duk eller servett på julbordet!

Storlek: 50x70 cm

Färg: röd/vit

Material: andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnen textil (80% bomull 20% polyester).

Tillverkning: genom att använda återvunnet material sparar man ca 30-50% energi och vatten jämfört med nyproduktion. Tillverkningen sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.

Ägarna till företaget bakom Wasa Ecotextil/Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad för såväl miljön som arbernas villkor. Deras mission är att samarbeta med producenter, och till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

Tvättråd: 40°.

Har du frågor om Julhandduk röd-vit, återvunna textilier kontakta oss gärna på [email protected]