Röda servetter 2-pack, återvunnen textil

  • 50 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Recycled by Wille

En vacker servett vävd i julens röda färg, med Recycled by Wille fina logo i ena hörnet! Priset är för ett 2-pack. Produkterna består av 99% återvunnet material.

Storlek: 45x45 cm

Färg: röd/vit

Material: andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnet material.

Tillverkning: genom att använda återvunnet material sparar man ca 30-50% energi och vatten jämfört med nyproduktion. Tillverkningen sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.

Ägarna till företaget bakom Wasa Ecotextil/Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna, och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad. Deras mission är att samarbeta med tillverkare, till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

Tvättråd: 40°.