Armband med budskapskort, orange

  • 385 kr

I lager
Leverantör: ARTICLE22

Armbandet Silk Mantra Bracelet är en bit av historien trätt på en silkestråd och som berättar historien om förvandlingen från bombskrot till ett modernt smycke.

ARTICLE22 kollektion av smycken är skapade av efterlämnat krigsmaterial i Laos, av hantverkare på plats, och säljs över hela världen. Smyckena har fått stor uppmärksamhet av modemagasin, och kändisar som skådespelaren Emma Watson. 

Varje armband bidrar till att bombröja 2 m² mark i Laos. När du köper dessa coola smycken bidrar du alltså till att rensa bort bomberna från landet, ge hantverkare jobb och sprida kunskap om historien. Win-win, när den är som bäst.

Läs mer om historien bakom ARTICLE22.

STORLEK silkessnöre ca 30 cm, bandet regleras med en liten kula i silver. Den runda plattan med hål är ca 6 mm.

FÄRG orange.

MATERIAL återvunnet aluminium från bomber, flygplansdelar och annat krigsmaterial som lämnats i Laos.  Tråden är av silke, storleken regelerar med en silverkula och i ändarna på tråden sitter två små silverkulor.

TILLVERKNING handgjord i Laos, för vissa smycken sker slutarbetet i New York.

ÖVRIGT armbandet ligger virat runt ett kort med ett spciellt budskap. Två kort medföljer armbandet - Love is the bomb och Women of the world unite. Kort och armband ligger i en bomullspåse med ARTICLE22 logo - en present färdig att ge bort till någon som du bryr dig extra mycket om.