• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Julhandduk grå-vit återvunna textilier

  • 40 kr
  • 30 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Recycled by Wille

Klassisk grå-vit randig julhandduk med texten God Jul tillverkad av återvunna textilier. Julhandduken är en klassiker som vi gärna tar fram varje år. Därför är den också en uppskattad present eller julklapp. Och ett litet tips, du kan även använda julhandduken som en duk eller servett på julbordet!

Storlek: 50x70 cm

Färg: grå/vit

Material: 99% återvunna textilier (80% återvunnen bomull/20% återvunnen polyester). Genom att använda återvunnet material sparar man ca 30-50% energi och vatten jämfört med nyproduktion. Tillverkningen sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.

Ägarna till företaget bakom Wasa Ecotextil/Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad för såväl miljön som arbernas villkor. Deras mission är att samarbeta med producenter, och till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

Tvättråd: 40°.

Har du frågor om Julhandduk grå-vit återvunna textilier kontakta oss gärna på [email protected]