• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Dekoration på stativ #23

  • 415 kr
I lager.
Leverantör: Bazar Bizar

En dekoration som utgör ett vackert statement för sig själv eller tillsammans med andra statyer i kollektionen. Statyn på stativ är från ön Sumba i Indonesien och är handgjord av sandsten av lokala hantverkare. I byarna på Sumba placeras dessa statyer inomhus och runt entrén till hyddan för att ge skydd och helande till de boende.

Varje staty är handgjord och unik och kan avvika något från bilden.

Alla produkter från Bizar Bazar är av naturmaterial och handgjorda och kan variera i form och färg.

STORLEK L8/B8/H13 cm.

FÄRG natur. Stenen är ett levande material och färgerna kan avvika från bilden.

MATERIAL sandsten.

TILLVERKNING produkterna är handgjorda av lokala hantverkare i Indonesien med inhemska tekniker som har förts vidare i generationer. Eftersom Pascale och Eddy själva tar hand om hela produktionsprocessen behåller de också kontrollen över den - från produktion hela vägen till leverans. De är särskilt uppmärksamma på goda arbetsvillkor och garanterar rättvisa löner för sina arbetstagare. Bazar Bizar stödjer ”cottage industry” som gör det möjligt för hantverkarna att arbeta hemifrån och ta hand om sina barn samtidigt som de ger familjen en inkomst.

Bakom Bazar Bizar finns det belgiska paret Pascale Pelsmaekers och Eddy Roothaert. Pascale är den kreativa kraften bakom varumärket medan hennes man Eddy tar hand om logistiken. Med en kärlek till Indonesien, den balinesiska kulturen och folket (för att inte tala om boho-vibbarna) erbjuder de en kollektion av lyxig och dekorativ heminredning med starkt fokus på hållbarhet och etik. De är committade till att uppmuntra ett hållbart sätt att leva genom att endast välja naturmaterial som kommer från hållbart och etiskt källor och som återvinns, kan återvinnas, och är miljövänligt. De väljer material som har minimal påverkan på miljön och skapar lite eller inget avfall såsom sjögräs, vattenhyacint, gräs, rotting, bambu, skal och trä. Därför används inte heller kemikalier eller toxiner under bearbetning och behandling av produkterna. Dessutom är man noga med att använda hållbara förpackningsmetoder från förnybara resurser för att skapa så lite avfall som möjligt.