Kuddfodral återvunnen textil, ljusgrå

  • 115 kr
I lager
Leverantör: Recycled by Wille

Kuddfodralet från Recycled by Wille är av kraftigare tyg med en snygg ribbad struktur. Perfekt att matcha med mer färgstarka och mönstrade kuddar, eller kuddar i samma serie från Recycled by Wille. 

Innerkudde ingår ej.

STORLEK 45x45 cm.

FÄRG ljusgrå/vit.

MATERIAL andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnet material, 80% bomull och 20% polyester.

TILLVERKNING genom att använda återvunnet material sparar man ca 30-50% energi och vatten jämfört med nyproduktion. Tillverkningen sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med. 

Ägarna till företaget bakom Wasa Ecotextil/Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna, och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad. Deras mission är att samarbeta med tillverkare, till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

TVÄTTRÅD 40°.