• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Bordsduk brun av återvunnen textil

  • 325 kr
I lager.
Leverantör: Recycled by Wille

En snygg bordduk i lite kraftigare tyg med struktur, vävd av bruna och beiga trådar. Passar lika bra till vardags som till fest och komplettera gärna med matchande servetter! Tillverkad av återvunnen textil (80% återvunnen bomull/20% återvunnen polyester).

STORLEK 140x250 cm.

FÄRG brun/beige.

MATERIAL andras tygspill samlas in, sorteras och tas tillvara och skapas till nya produkter, helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Produkterna består av 99% återvunnet material (80% återvunnen bomull/20% återvunnen polyester).

TILLVERKNING genom att använda återvunnet material sparar man ca 30-50% energi och vatten jämfört med nyproduktion. Tillverkningen sker i textilfabriker i Indien som man haft mångårigt samarbete med.

Ägarna till företaget bakom Recycled by Wille har många års erfarenhet av textilbranschen och har sett både de bra sidorna, och de riktigt dåliga. Det har lett till en vilja och ambition att göra verklig skillnad. Deras mission är att samarbeta med tillverkare, till och med investera egna medel, för att minska miljöpåverkan och förbättra situationen för människor i textilproduktionen. ”Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.”

TVÄTTRÅD 40°.

Har du frågor om Bordsduk brun av återvunnen textil kontakta oss gärna på [email protected]