• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Liten smörkniv ekobambu

  • 25 kr
I lager.
Leverantör: Bambu Home

Enkel liten smörkniv av bambu som kompletterar dukningen med de små skålarna och serveringsbrädorna i bambuserien från Bambu Home.

STORLEK ca längd 13 cm/bredd 2 cm (bredast).

MATERIAL ekobambu är vilt växande bambu som inte har gödslats eller besprutats med farliga kemikalier. Gjord av remsor av bambu, hoplimmade med ett vattenbaserat, matgodkänt lim från Europa som ej innehåller formaldehyd. Ytan är behandlad med en naturlig, matsäker olja som också är gjord av certifierade ekologiska ingredienser.

TILLVERKNING sker för hand i små familjeägda verkstäder i Kina, i närheten av där bambun växer. När paret bakom Bambu Home startade sin verksamhet tog de med sig värderingar om närodlat och miljövänligt till den plats som ofta kritiserats för sina tillverkningsmetoder. Nu, flera år senare, kan de tillsammans med sitt lokala team stolt säga att de lyckats utveckla en serie av designade, kvalitativa köksredskap som också är miljövänliga. Företaget Bambu Home har flera arbetsetiska och ekologiska certifieringar och deras motto är ”everything matters”.

SKÖTSELRÅD brädorna ska diskas för hand i varmt tvålvatten, skålar och kniv kan diskas i maskin med rådet är att handdiska även dessa för ökad livslängd. Behandla gärna emellanåt med vegetabilisk olja för att behålla bambun i gott skick.