• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Lampa av återvunna jeans

  • 10 900 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Skryta

”SLOW SEAMS” Resan från garderob till färdig lampa har varit lång. Istället för ett liv på tippen hamnar jeansen hos Skryta. De klipps och färgmatchas, sedan flätas sömmarna och nitas fast. En och en, för hand.

Beställningsvara. Hör av dig till oss för närmare besked om leveransdatum.

STORLEK D45xH23 cm  

FÄRG jeans

MATERIAL jeanssömmar, guldfärgad metallstomme och metallnitar. Jeansen som används är sådana inte blivit sålda inom välgörenhetsorganisationernas verksamhet. Guldfärgad E27 armatur med textilsladd i guld ingår.

TILLVERKNING  skinnbitarna skärs till remsor, stansas, lindas och flätas för hand. Hantverket utförs av personer som inom ramen för Göteborgs Stadsmissions inkluderande verksamhet får möjlighet att hitta tillbaka till svenska arbetsmarknaden.

SKRYTA är ett Göteborgsbaserat designföretag. Så här säger de om sin verksamhet och filosofi:

"Vi vill visa att det går att tillverka produkter med hög designfaktor av spillmaterial och med alternativa produktionsmetoder. Vi vill uppmuntra till ett långsammare sätt att leva och arbeta, som ger plats för reflektion och funderingar. Utmana hur saker görs i en tid då många har så bråttom.

Våra lampor har inte bara har sparat in på jordens resurser, utan har också bidragit till att skapa harmoni och välbefinnande under tillverkningsprocessen. Tillverkningen av våra lampor sker i samarbete med aktörer som bedriver socialt hållbart arbete. Den hantverksmässiga produktionen bidrar till att skapa arbetsro och balans och lämnar utrymme för reflektion. Men också den stärkande känslan av att vara en del av något. Varje lampa signeras av den eller de som har varit med vid tillverkningen av lampan."