• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Lampa återvunnet läder, brun

  • 10 900 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Skryta

”SLOW TAN" en unik och vacker taklampa med en spännande historia, tillverkad av vegetabiliskt garvat läder 3:e/4:e sorterat från Tärnsjö garveri och tillverkad av personer på väg tillbaka till arbetsmarknaden.

Beställningsvara. Hör av dig till oss för närmare besked om leveransdatum.

STORLEK D45xH23 cm.  

FÄRG natur.

MATERIAL vegetabiliskt garvat läder 3:e/4:e sorterat från Tärnsjö garveri. När man arbetar med spillmaterial uppstår alltid en viss variation från lampa till lampa. Därför kan din lampa avvika något i färg från bilden du ser här i butiken. Kopparfärgad metallstomme och lädersnöre, kopparfärgad E27 armatur med textilsladd ingår.

TILLVERKNING  skinnbitarna skärs till remsor, stansas, lindas och flätas för hand. Hantverket utförs av personer som inom ramen för Göteborgs Stadsmissions inkluderande verksamhet får möjlighet att hitta tillbaka till svenska arbetsmarknaden.

SKRYTA är ett Göteborgsbaserat designföretag. Så här säger de om sin verksamhet och filosofi:

"Vi vill visa att det går att tillverka produkter med hög designfaktor av spillmaterial och med alternativa produktionsmetoder. Vi vill uppmuntra till ett långsammare sätt att leva och arbeta, som ger plats för reflektion och funderingar. Utmana hur saker görs i en tid då många har så bråttom.

Våra lampor har inte bara har sparat in på jordens resurser, utan har också bidragit till att skapa harmoni och välbefinnande under tillverkningsprocessen. Tillverkningen av våra lampor sker i samarbete med aktörer som bedriver socialt hållbart arbete. Den hantverksmässiga produktionen bidrar till att skapa arbetsro och balans och lämnar utrymme för reflektion. Men också den stärkande känslan av att vara en del av något. Varje lampa signeras av den eller de som har varit med vid tillverkningen av lampan."