• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Loungefåtölj, teak och bomull

  • 6 200 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Bazar Bizar

Handgjord loungefåtölj i hög kvalitet med löst vävd sits och rygg i vävda bomullsrep. Samtidigt robust som lätt och elegant ger fåtöljen ditt rum en avslappnad, lekfull känsla.

Beställningsvara med längre leveranstid, kontakta oss för mer information.

Alla produkter från Bizar Bazar är av naturmaterial och handgjorda och kan variera i form och färg.

STORLEK ca L70/B80/H75 cm. Stolen är gjord av flera olika familjer (sk Home industry workers) och kan därför variera i storlek.

FÄRG natur.

MATERIAL teak och bomull. Teakträt är licensierat FLEGT (Forest Law Enforcement, Governance and Trade). FLEGT Action Plan arbetar för att stärka hållbar och laglig skogsavverkning.

ANVÄNDNING inomhus.

TILLVERKNING produkterna är handgjorda av lokala hantverkare i Indonesien med inhemska tekniker som har förts vidare i generationer. Eftersom Pascale och Eddy själva tar hand om hela produktionsprocessen behåller de också kontrollen över den - från produktion hela vägen till leverans. De är särskilt uppmärksamma på goda arbetsvillkor och garanterar rättvisa löner för sina arbetstagare. Bazar Bizar stödjer ”cottage industry” som gör det möjligt för hantverkarna att arbeta hemifrån och ta hand om sina barn samtidigt som de ger familjen en inkomst.

Bakom Bazar Bizar finns det belgiska paret Pascale Pelsmaekers och Eddy Roothaert. Pascale är den kreativa kraften bakom varumärket medan hennes man Eddy tar hand om logistiken. Med en kärlek till Indonesien, den balinesiska kulturen och folket (för att inte tala om boho-vibbarna) erbjuder de en kollektion av lyxig och dekorativ heminredning med starkt fokus på hållbarhet och etik. De är committade till att uppmuntra ett hållbart sätt att leva genom att endast välja naturmaterial som kommer från hållbara och etiska källor och som återvinns, kan återvinnas, och är miljövänligt. De väljer material som har minimal påverkan på miljön och skapar lite eller inget avfall såsom sjögräs, vattenhyacint, gräs, rotting, bambu, skal och trä. Därför används inte heller kemikalier eller toxiner under bearbetning och behandling av produkterna. Dessutom är man noga med att använda hållbara förpackningsmetoder från förnybara resurser för att skapa så lite avfall som möjligt.