Loungefåtölj, trä och sisal

  • 6 500 kr
I lager
Leverantör: Bazar Bizar

En samtidigt robust och elegant fåtölj med löst vävd sits och rygg i sisalrep. Handgjord med hög kvalitet ger stolen ditt rum en välkomnande känsla.

Alla produkter från Bizar Bazar är av naturmaterial och handgjorda och kan variera i form och färg.

Beställningsvara, kontakta oss för närmare besked om leverans.

STORLEK ca L70/B86/H80 cm. Stolen är gjord av flera olika familjer (sk Home industry workers) och kan därför variera i storlek.

FÄRG natur.

MATERIAL teak och sisal.

ANVÄNDNING inomhus.

TILLVERKNING produkterna är handgjorda av lokala hantverkare i Indonesien med inhemska tekniker som har förts vidare i generationer. Eftersom Pascale och Eddy själva tar hand om hela produktionsprocessen behåller de också kontrollen över den - från produktion hela vägen till leverans. De är särskilt uppmärksamma på goda arbetsvillkor och garanterar rättvisa löner för sina arbetstagare. Bazar Bizar stödjer ”cottage industry” som gör det möjligt för hantverkarna att arbeta hemifrån och ta hand om sina barn samtidigt som de ger familjen en inkomst.

Bakom Bazar Bizar finns det belgiska paret Pascale Pelsmaekers och Eddy Roothaert. Pascale är den kreativa kraften bakom varumärket medan hennes man Eddy tar hand om logistiken. Med en kärlek till Indonesien, den balinesiska kulturen och folket (för att inte tala om boho-vibbarna) erbjuder de en kollektion av lyxig och dekorativ heminredning med starkt fokus på hållbarhet och etik. De är committade till att uppmuntra ett hållbart sätt att leva genom att endast välja naturmaterial som kommer från hållbara och etiska källor och som återvinns, kan återvinnas, och är miljövänligt. De väljer material som har minimal påverkan på miljön och skapar lite eller inget avfall såsom sjögräs, vattenhyacint, gräs, rotting, bambu, skal och trä. Därför används inte heller kemikalier eller toxiner under bearbetning och behandling av produkterna. Dessutom är man noga med att använda hållbara förpackningsmetoder från förnybara resurser för att skapa så lite avfall som möjligt.