5 tips för ditt naturgarvade läder

Skinnprodukter som är naturgarvat kan behöva lite extra omvårdnad. Naturgarvat läder, eller eko-läder som det ibland kallas, är garvat med naturliga eller ekologiska lösningar och i princip obeseglat efter garvningsprocessen. Om du vill att din produkt ska åldras naturligt så låt det vara obehandlat. Använd annars någon form av organisk behandling, men kom ihåg att all behandling gör lädret något mörkare. 

Tips1

Behandla med impregnering var 2-4 vecka, t ex med en spray som är snabbt och enkelt. Gäller framförallt väskor och plånböcker.

Tips 2

Ta bort smuts och fläckar med en ren svamp eller duk före någon behandling. 

Tips 3

Rengör och återfetta var 8-12 vecka med kvalitativa och miljövänliga produkter, för att produkten inte ska torka ut över tid. Testa alltid dina vårdande produkter på en bit av möbeln/väskan som inte är så synlig.

Tips 4

Undvik fukt och vätska, det kan göra skinnet mörkare, hårdare och ändra strukturen.

Tips 5

Undvik också direkt solljus, det kan ändra färgen på skinnet. LITE FLER RÅD SPECIELLT FÖR DIN VÄSKA!

  • Tänk på att mörkt färgade kläder kan överföra färg till ljust färgade väskor, tänk speciellt på detta när kläderna är nya. 
  •  När du inte använder din väska så förvara den i den bomullspåse som medföljer. 
  •  Använd inte värme för att torka din O My Bag, låt den bara självtorka. 
  •  Testa alltid dina vårdande produkter på en bit av väskan som inte är så synlig. 
  •  Om din väska har mörknat pga att dina jeans färgat av sig kan du tvätta henne med hårschampo för bebisar. Låt henne torka och återfetta sedan. 

O My Bag arbetar med ekoläder inte bara för att det är säkrare för människor och planeten, men också för att det ger O My Bags produkter den där speciella vintage look. Eventuella repor och märken gör bara produkten mer naturlig och speciell, men genom att kontinuerligt behandla produkten med rengöring och återfettning blir ytan mer tålig och gör att din O My Bag håller under lång tid.